Dekoratif Tuğla

Doku ve uygulama görselleri için tıklayınız…

No Images.
Please upload images in images manager section. Click on Manage Images button on the right side of the gallery settings.

Dekoratif tuğla beton esaslı bir ürün olup, içeriğinde çimento ve kum barındırmaktadır. Farklı renk pigmentleri kullanılarak renklendirilen dekoratif tuğla kaplama malzemesi dilediğiniz mekanlarda kullanılabilir. Orijinal eski tuğlalardan kalıplar alınarak elde edilen bu yapı malzemesi iç mimar ve mimari tasarımlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Dekoratif tuğla duvar kaplamaları sorunsuz çözümler üretir. Farklı tuğla türleri, farklı ebat ve renkler vardır. Son yıllarda mimari projelerde en çok tercih edilen  tuğla kaplama malzemesi dekoratif taş ve tuğla oldu. Genellikle tuğlayı duvardaki yapıyla ilişkilendiririz. Dekoratif tuğlalar aynı zamanda duvar kaplaması olarak ya da orijinal iskeleti sergilemek için tarihi binaların yenilenmesinde de kullanılabilir. Antik çağlarda yoğun olarak kullanılmış olan tuğla izlerini hala günümüzde görmemiz mümkün. Gördüğümüzde hayret ve hayranlık o yapıtlara bakıyor ve eskiler ne güzel ne sağlam yapmış diye içimizden geçiriyoruz dur. Her şeyin en güzelinin doğal olanı makbul bu taş, tuğla bile olsa. Dekoratif tuğla kaplama ürünleri gerçeği aratmayacak kadar orijinaldir. Etkileyici görüntüsüyle sizleri mest edecek ve sıcaklığıyla ruhunuzu ısıtacaktır. Dekoratif tuğla kaplama da Türkiye’nin en çok tercih edilen dekoratif tuğla modeli olan kültür tuğlaları doğal kaplama olarak tüm mekânlarda kullanılmaktadır. Betonarme yapılardan sıkılan kişiler için ideal bir dekorasyon malzemesi olan tuğla kaplama m2 fiyatları ortalama 65 TL ile 85 TL arasındadır.
Dekoratif tuğla Kaplaması ile uygulama yapmak için sizlere birkaç fikir sunuyoruz.

Model ve Dokuları Ürün renk ve uygulama örnekleri için tıklayınız…

1. Salon duvarını kaplama tuğla yapmak

Belli bir duvarı, örneğin TV ünitesi barındıran bir alanı vurgulamak, farklı bir hava yaratmak dekoratif tuğla kaplama kullanabiliriz. Dekoratif tuğla kaplama ile iç mekân tasarımlarınızda duvarlarınızı renklendirmek sizin elinizde. Farklı renk alternatifleri ile salon duvarınızda oluşturacağınız tuğla kaplama sizi ve yakınlarınızla birlikte sohbet ederken sıcak bir hava vermektedir. Dekoratif tuğla maliyet açısından diğer kaplama malzemelerine göre daha ekonomiktir.

2. Bir odaya stil vermek

Bazı yüzeyleri tuğlalarla kaplamak, alanlarımızın stilini tanımlamaya yardımcı olabilir: Bu durumda, uygun lambalar ve bazı metalik öğelerle birlikte, kıskanılacak bir hava elde edebiliriz. Dekoratif tuğla kullanılacak alanlarınızda dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır. Adı üzerinde dekoratif tuğla uygulama yapılacak duvarlarınızda seçim yaparken örneğin ofis duvarlarınız; tüm alanınızda uygulama yapmaktan kaçınmanız gerekmektedir. Dekorasyon olarak birkaç noktada bu dekoratif tuğlaları kullanmakta fayda vardır. Örneğin ofis duvarlarınızda uygulama yapılacaksa kolon duvarınızda  tuğla kullanmanız gerekmektedir. Aksi takdirde yapılan dekoratif tuğla görsellik açısında sizi boğar ve sıkıcı bir ortam yaratmış olursunuz.

3. Detay parçalarında uygulama

Detay parçalarında uygulama ile farklı bir hava elde edebiliriz. Uygulama yapacağımız alana ve kullanacağımız renklere bağlı. Örneğin Odanızdaki kolonlarda Dekoratif tuğla uygulaması yapabilir odanızın görüntüsüne farklı bir hava katabilirsiniz. Kolon uygulamasında tuğla köşe kaplama malzemesi kullanmanızda fayda vardır. Sanki bir bütün tuğla varmış esintisi yaratacaktır. Hatta dekoratif tuğla kolon uygulamanızda derz işlemi ardında bazı alanlarda tuğla üzerine bulaştırılan derz ile yıkık, dökük bir görsel salaş bir ortam yaratabilirsiniz.

4. Farklı tonları olan bir tuğla duvar oluşturun.

Farklı tuğla dokuları ve renkleri vardır. Örneğin yemek salonunuzdaki duvarınızda yüzeyde hoş titreşimler oluşturan daha koyu renk varyasyonları olan kırmızı bir tuğla modeli kullanabiliriz. Bu renk yemek odası için sıcak bir hava yaratacaktır. Farklı renklerin kombinasyonu ile harman dekoratif tuğla renkleri mekânınıza eskitme bir hava katacaktır. Farklı renklerin birleşimi uygulamada biraz karışıklık yaratmış olsa da bitmiş haliyle eskitme bir duvar karşınıza çıkmış olacaktır. Harman tuğla, antik tuğla olarak da adlandırılmaktadır.

5. Çağdaş tarzda

Dekoratif tuğla kaplı duvarınız, odanızdaki diğer detay elemanları, aydınlatmanız ve sahip olduğunuz mobilyalarınızın uyumu ile dairenize çok çağdaş ve modern bir görünüm kazandıracaktır.

6. Tuğla ve Doğal ahşap

Dekoratif Tuğlalar ve ahşap dekorasyonda mükemmel müttefiklerdir, mükemmel uyumla bütünleşirler ve bu alanlara sıcaklık katar. Ahşap ve dekoratif tuğla birleşimi ile bir köy evi, kır evi görselliği yapabilirsiniz. Doğal ahşap ile süslendirilmiş bir ortamın sıcaklığı ile yapılacak olan dekoratif tuğla duvar uygulaması tam bir bütünlük sağlayacaktır.

7. Kusurlu duvarlar için

Dekoratif Tuğlalar, nemli ortamlarda benliğini kaybetmiş sıvanmış ya da boyası bozulmuş duvarlardaki kusurları örtmek için kullanılabilir. Dahası, çok dayanıklı oldukları için aşınmaya ya da neme maruz kalan tüm alanlar için mükemmel bir çözümdür. Sıvası dökülmüş ve terleme engellenmiş duvarlarınızda dekoratif tuğla sizin için bir çözüm olabilir.

8. Mutfakta

Mutfak tezgahının arka planı olarak işlev gören bir tuğla yüzeyi farklı bir seçenek olacaktır. Dekoratif tuğla Mutfak dolaplarınızda ki ahşap rafla güzel bir şekilde kontrast oluşturacaktır.

9. Dekoratif tuğla için aydınlatma

Bir dekoratif tuğla duvarın en çarpıcı özelliği, uzaktan bakılınca ön plana çıkma hissi veren belli bir düzensizliktir Dekoratif Tuğlalar, renkleri ve dokuları ile eşsiz ve büyüleyici hikayeler anlatıyor. Doğru aydınlatma, bu malzemenin olağanüstü özelliklerini vurgulamada ve arttırmada fark yaratacaktır. Aydınlatma yapılırken duvarın açısı ve görüş mesafeniz göz önünde bulundurulmalıdır. Yanlış yapılan aydınlatma ile dekoratif tuğla duvarınız kendini göstermez ve sunuştan sizde memnun kalmazsınız.

ilginizi çekebilir : Kültür Taşı Modelleri

10. Yaşam alanlarınıza gelen güzellik

Arkhestone, hayalini kurduğunuz istediğiniz görünümü yaratmak için sizlere birçok seçenek sunar. Birbirinden özel doku ve modellerimizle duvarlarınızda farklı bir ambiyans yaratmak için sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Dekoratif tuğla kaplama ile ilgili sorularınız için mutlaka bizimle irtibata geçiniz.

Dekoratif Tuğlanın asi, özgün ve doğal görünümü ile duvarlarınızda farklı bir etki yaratın. Ağırlık, drama ve özgünlüğü ekleyen bir stil oluşturun. Arkhestone satış mağazamızdan klasik veya modern restoranlar veya otel lobilerine, yaşam alanınızda birçok alanda kullanabileceğiniz model mevcuttur.

Görselliğiyle ve doğal yapısı ile birçok projede ve insanların zihninde yer almaktadır. Son zamanlarda Kafe duvar dekorasyonu, Restoran duvar dekorasyonu, ofis duvar dekorasyonu, Kuaför salonu tasarımı, Güzellik Merkezi duvar kaplaması, Spor salonu duvar dekorasyonu, otellerde sıklıkla karşımıza çıkmakta olan dekoratif tuğla sizlere eşsiz bir görsel şölen sunmaktadır.

Dekoratif Tuğla fiyatları için Ataşehir showroom mağazamızı ziyaret edebilir ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Arkhestone olarak İstanbul’un her noktasında hizmet vermekle birlikte, birbirinde farklı kültür taşı modellerini sizlere sunmakta ve zarifliği yaşamanızı oldukça doğal bir şekilde yaşatmaktadır.

Avrupa Yakası
Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kâğıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Sultangazi, Şişli, Zeytinburnu ilçelerinde,
Anadolu Yakası
Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ilçelerinde hizmet vermekteyiz.

Neden Dekoratif Tuğla

Son yıllarda mimari projelerde en çok tercih edilen tuğla kaplama malzemesi dekoratif tuğla ve kültür tuğlası oldu. Kültür tuğlası doğal tuğlalardan kalıplar alınarak birebir imitasyondur. Orijinal tuğla ile ayırt edilemeyecek kadar gerçekçi ve dayanıklıdır. Beton kalıplarda farklı renk pigmentleriyle birleştirilerek kırmızı, siyah, beyaz, sarı kültür tuğlası gibi farklı renk ve dokularda iç ve dış mekânlarınıza farklılık katmaktadır. Orijinal tuğla görünümüne sahiptir ve uygulanan alanlarda, mekânlara aynı sıcak ve antik görselliği kazandırır. Tuğla çok eski yıllardan beri köprü, kale, kule gibi yapılarda, ev, saray, han, hamam gibi binalarda ana yapı malzemesi olarak kullanıldı. Modern mimaride tuğlanın yerini hazır betonlar aldı. Ama tuğlanın sağladığı estetik dekoratif tuğla ile binalarda yeniden yaşatılmaya başlandı. Şimdi yapıların hem dış duvar kaplamalarında hem de iç mekân dekorasyonlarında kültür tuğlası vazgeçilmez kaplama malzemesi olarak yerini almıştır.
Kaplama Tuğla diğer adıyla kültür tuğlası ya da yapay tuğla olarak adlandırılmaktadır.

Kültür Tuğlası Avantajları

Kaplama tuğlası olarak üretildiğinden cephenize ağırlık katmayacaktır. Doğal Tuğlalarda elde edemeyeceğiniz renk tonlarına Kültür tuğlaları ile ulaşabilir, kendi tasarımlarınızın yansıtabilirsiniz. Kültür tuğlası ortalama ağırlıkları 15 ila 20 kg arasında olup, doku ve boyutlarına göre ağırlıkları değişmektedir.
Kültür Tuğlası, genellikle doğal ürünlerin uyarlaması şeklindedir. Doğada bulunan taşlardan ilham alınarak modelleme işlemleri yapılır.

Kültür Tuğlası Uygulama

Dekoratif tuğla, iç ve dış mekânlarınıza duvar dekorasyonun da doğal taş ürünlerinden sonra, doğal görünümü sayesinde en çok tercih ettikleri duvar kaplama ürünüdür. Dekoratif Tuğla renkleri, aynı şekilde doğada bulunan taşın o canlılığını ve doğal görüntüsünü sağlayabilmek renk olarak da gerçeği anımsatması gerektiği için doğadaki renklerinin de dekoratif tuğla aktarılmasını gerektirir. Bu nedenle Dekoratif tuğla modelleri ve kültür taşı, kültür tuğlası yapay taş, taş duvar, kaplama tuğla, tuğla duvar, eski tuğla, antik tuğla olarak da bilinmektedir. Dekoratif tuğla ile isterseniz odanızı bile bölebilirsiniz bölme duvar olarak kullanabilir ve profiller ile birlikte sütun ve kemerlere kaplama işleminde kullanabilirsiniz. Dekorasyon zevkinize uygun şekilde derz tekniği ile değişik ambianslar oluşturabilirsiniz. Mekânlara sağladığı estetik ve diğer avantajlar düşünüldüğünde kültür tuğlası fiyatları çok yüksek değildir. Metrekare olarak 40 lira ile 70 lira arasında değişen fiyatlarla kültür tuğlası alınabilir. Tabi toplam maliyet uygulama alanının büyüklüğüne bağlı olarak değişecektir. Uygulama alanına gerekli olan tuğla miktarının belirlenmesi için alanın uzunluk ve yükseklik ölçüleri alınıyor. Tek bir duvara uygulanabileceği gibi komple duvarlara da uygulanabiliyor. Kültür tuğlası çeşitleri arasında en çok tercih edilenler harman tuğlası, antik tuğla, eski tuğla, rustik tuğla, yığma tuğla gibi çeşitlerdir. Kültür tuğlaları dış cephe duvar kaplamalarında, ev, ofis, cafe, restoran, mağaza, otel, okul, hastane gibi mekânların iç cephe dekorasyonlarında kullanılıyor. Bahçe duvarlarında, şömine, barbekü, ocak duvarlarında, tv ünitesi arkasında da kullanılıyor. Farklı kombinasyonlarla farklı dekorasyonlar yaratılabiliyor. Otantik, şık, modern bir mekân için en doğru tercih kültür tuğlalarıdır.

Arkhestone Duvar Kaplamaları olarak tuğla kaplama alanında yüzlerce dekoratif kültür tuğlası doku ve çeşitlerinin satışını yapmaktayız.

ArkheStone Dekoratif Tuğla Üretici, imalatçı Firma olarak İstanbul’da hizmet vermektedir Dekoratif Tuğla Modeleri, Fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.