Doğal Tuğla- Dekoratif Tuğla Duvar- Kaplama Tuğla Fiyatları

Dogal Tugla Dekoratif Tugla Duvar Kaplama Tugla Fiyatlari

Doğal Tuğla- Dekoratif Tuğla Duvar- Kaplama Tuğla

Doğal Tuğla

Dogal Tugla Dekoratif Duvar Kaplama Tugla Fiyatlari
Kaplama Tuğla Fiyatları

Şahtaş Kaplama tuğla %100 doğal olup; farklı renkteki killerin 1200°C‘de pişirilmesi ile ortaya çıkmaktadır. İçerisinde pigment, renklendirici, çimento, katkı maddesi vb. bulunmamaktadır. Ürünlerimiz el yapımıdır, bu nedenle desenler birbirini tekrar etmez ve hepsi birbirinden farklı doku ve görseldedir. Kanserojen hiçbir madde içermez. İçeriğinde insan sağlığına zararlı herhangi bir madde yoktur. Hammadde olarak kullanılan doğal malzemeler kil ve toprak insan sağlığı zarar vermediği gibi cephe kaplamalarında ısı yalıtım özelliği ile rahatlıkla kullanılabilir. Doğal tuğla dokuları tekrar etmez. El yapımı olarak üretilen Şahtaş Kaplama tuğlası, doğal tuğla çeşitleri ile Türkiye’de ilk ve tek el yapımı tuğla üretimi yapan firmadır. Avrupa’ya ihraç edilen doğal tuğla kaplama ürünlerimizi İstanbul teşhirimizde görebilirsiniz.

Dekoratif Tuğla Duvar
Beton esaslı bir yapı malzemesi olan Kültür tuğlası modelleri ile Dekoratif tuğla duvar kaplama malzemesi çimento, kum ve farklı renk pigmetleri kullanılarak üretilmektedir. Dekorasyon tuğlası olarak da adlandırılan dekoratif tuğla duvar modelleri ve en uygun fiyat garantisiyle sizlere sunulmaktadır. İç ve dış mekan duvar kaplaması olarak tercih edilen dekoratif tuğla duvar dekorasyonlarınızın vazgeçilmez ürünü olmuştur. Kültür tuğlası doğal tuğlaların birebir kopyalanması ile meydana geldiğinden içeriğindeki renk pigmentleri ile istediğiniz duvar dekorasyonuna ulaşabilirsiniz. Dekoratif tuğla duvar kaplaması siyah tuğla, beyaz tuğla, kırmızı tuğla ana renklerde üretildiği gibi özel projeleriniz için farklı renk ve tonlamalarda da üretilmektedir. Çoğu kafe, restaurant ve mağaza duvar dekorasyonlarında karşımıza çıkan Dekoratif Tuğla duvar kaplaması fiyatlarıyla diğer rakiplerine göre daha uygundur.

Kaplama Tuğla
Dış cephe kaplaması olarak bilinen kaplama tuğla kalitesi, kullanılan ham maddenin kompozisyonuna, üretim metoduna, pişirme yöntemine ve pişirme sıcaklığına bağlıdır. Kil malzemelerin kimyasal ve yapısal modifikasyonu genelde pişirme süresince kaplama tuğlaların kalıcılık ve kimyasal özelliklerini geliştirmektedir. Kaplama tuğla daha iyi dayanım kazanması amacıyla pişirme işlemi yapılmaktadır. Pişirmedeki amaç, tuğlanın hammaddesi olan kil mineralinin sinterlenmesi ve böylelikle sağlam ve stabil bir bünye elde edilmesidir. Sinterleme sürecinde yüksek enerji gereksinimlerinden dolayı tuğla bünye içerisine katılan katkılar ergitici olarak adlandırılmakta ve sinterleme için gerekli olan sıcaklığı düşürmektedir. Sinterleşme sıcaklığının düşürülmesi, tuğla bünyesinde daha az gözeneklerin oluşması ve daha yoğun bir tuğla bünyesi elde edilmesi amacıyla yapılan bu çalışmada kil tuğlası üretiminde örneklere borik asit katkısı yapılmış ve cephe kaplama tuğlası olarak kullanılabilirliği araştırılmıştır.

Doğal Tuğla- Dekoratif Tuğla Duvar- Kaplama Tuğla

Dekoratif Tuğla Duvar
1- Neden Kültür Tuğlası ?
Son yıllarda mimari projelerde en çok tercih edilen dekoratif tuğla duvar kaplama malzemesi kültür taşı ve kültür tuğlası oldu. Kültür tuğlası orijinal tuğla görünümüne sahiptir ve uygulanan alanlarda, mekânlara aynı sıcak ve antik görselliği kazandırır. Tuğla çok eski yıllardan beri köprü, kale, kule gibi yapılarda, ev, saray, han, hamam gibi binalarda ana yapı malzemesi olarak kullanıldı. Modern mimaride tuğlanın yerini hazır betonlar aldı. Ama tuğlanın sağladığı estetik kültür tuğlası ile binalarda yeniden yaşatılmaya başlandı. Şimdi yapıların hem dış duvar kaplamalarında hem de iç mekân dekorasyonlarında kültür tuğlası vazgeçilmez kaplama malzemesi oldu. Dekoratif Tuğla Duvar kaplaması ile sıradışı mekanlar yapabilirsiniz.

Dekoratif kültür tuğlası çeşitleri öncelikle mekânlara antik, doğal ve sıcak bir görsellik kazandırıyor. Dekoratif tuğla duvar tarihi dokuları ve doğanın güzelliklerini mekânlarında yaşatmak isteyenler için en ideal seçenektir. Bunun yanında ısı ve ses yalıtım özelliği, kolay uygulanabilmesi, uzun ömürlü olması, bakım ve temizliğinin kolay olması, yüksek dayanımlı olması gibi özellikleri de diğer avantajlarıdır. Orijinal tuğlaya göre çok daha hafif ve ince olması nedeniyle kolayca uygulanabiliyor ve uygulama alanında alan kaybına neden olmuyor. Uzun yıllar bozulmadan kullanıldığı için mekânlarda boya badana gibi bakım masrafları olmuyor. Bu özellik kültür tuğlasını diğer kaplama malzemelerine göre daha ekonomik yapıyor. Mekânlara sağladığı estetik ve diğer avantajlar düşünüldüğünde kültür tuğlası fiyatları çok yüksek değildir. Dekoratif tuğla duvar metrekare fiyatı olarak 50 lira ile 100 lira arasında değişen fiyatlarla kültür tuğlası alınabilir. Tabi toplam maliyet uygulama alanının büyüklüğüne bağlı olarak değişecektir. Uygulama alanına gerekli olan tuğla miktarının belirlenmesi için alanın uzunluk ve yükseklik ölçüleri alınıyor. Tek bir duvara uygulanabileceği gibi komple duvarlara da uygulanabiliyor. Kültür tuğlası çeşitleri arasında en çok tercih edilenler harman tuğlası, antik tuğla, eski tuğla, rustik tuğla gibi çeşitlerdir.

Dekoratif tuğla duvar uygulama
Her yapı için istenen Dekoratif Tuğla duvar dokuları tercih edilebilir. Kültür tuğlaları dış cephe duvar kaplamalarında, ev, ofis, cafe, restaurant, mağaza, spor salonu, güzellik merkezi, kuaför, otel, okul, hastane gibi mekânların iç cephe ve dış cephe kaplama dekorasyonlarında kullanılıyor. Bahçe duvarlarında, şömine, barbekü, ocak duvarlarında, tv ünitesi arkasında da kullanılıyor. Farklı kombinasyonlarla farklı dekorasyonlar yaratılabiliyor. Otantik, şık, modern bir mekan için en doğru tercih kültür tuğlasıdır. En uygun fiyat ve uygulama garantisi ile hizmet vermekteyiz.
Arkhestone olarak Dekoratif tuğla duvar, tuğla kaplama alanında yüzlerce farklı model ve dekoratif kültür tuğlası doku ve çeşitlerinin satışını yapmaktayız. Doğal Tuğla- Dekoratif Tuğla Duvar- Kaplama Tuğla Fiyatları
Kaplama Tuğla diğer adıyla kültür tuğlası ya da yapay tuğla olarak adlandırılmaktadır.

2-Kültür Tuğlası Avantajları
Kaplama tuğlası olarak üretildiğinden cephenize ağırlık katmayacaktır. Doğal tuğla ile elde edemeyeceğiniz renk tonlarına Kültür tuğlaları ile ulaşabilir, kendi tasarımlarınızın yansıtabilirsiniz. Kültür tuğlası ortalama ağırlıkları 15 ila 20 kg arasında olup, doku ve boyutlarına göre ağırlıkları değişmektedir.
Kültür Tuğlası, genellikle doğal ürünlerin uyarlaması şeklindedir. Doğada bulunan taşlardan ilham alınarak modelleme işlemleri yapılır.

3-Kültür Tuğlası Uygulama
Dekoratif tuğla duvar, iç ve dış mekânlarınıza duvar dekorasyonun da doğal taş ürünlerinden sonra, doğal görünümü sayesinde en çok tercih ettikleri duvar kaplama ürünüdür. Dekoratif tuğla duvar renkleri, aynı şekilde doğada bulunan taşın o canlılığını ve doğal görüntüsünü sağlayabilmek renk olarak da gerçeği anımsatması gerektiği için doğadaki renklerinin de dekoratif tuğla aktarılmasını gerektirir. Bu nedenle Dekoratif tuğla modelleri ve kültür taşı, kültür tuğlası yapay taş, taş duvar, kaplama tuğla, tuğla duvar, eski tuğla, antik tuğla olarak da bilinmektedir. Doğal tuğla ile isterseniz odanızı bile bölebilirsiniz bölme duvar olarak kullanabilir ve profiller ile birlikte sütun ve kemerlere kaplama işleminde kullanabilirsiniz. Dekorasyon zevkinize uygun şekilde derz tekniği ile değişik ambianslar oluşturabilirsiniz. Mekânlara sağladığı estetik ve diğer avantajlar düşünüldüğünde kültür tuğlası fiyatları çok yüksek değildir. Kaplama tuğla Metrekare olarak 50 lira ile 70 lira arasında değişen fiyatlarla kültür tuğlası alınabilir. Tabi toplam maliyet uygulama alanının büyüklüğüne bağlı olarak değişecektir. Uygulama alanına gerekli olan tuğla miktarının belirlenmesi için alanın uzunluk ve yükseklik ölçüleri alınıyor. Tek bir duvara uygulanabileceği gibi komple duvarlara da uygulanabiliyor. Kültür tuğlası çeşitleri arasında en çok tercih edilenler harman tuğlası, antik tuğla, eski tuğla, rustik tuğla, yığma tuğla gibi çeşitlerdir. Doğal tuğla dış cephe duvar kaplamalarında, ev, ofis, cafe, restoran, mağaza, otel, okul, hastane gibi mekânların iç cephe dekorasyonlarında kullanılıyor. Bahçe duvarlarında, şömine, barbekü, ocak duvarlarında, tv ünitesi arkasında da kullanılıyor. Farklı kombinasyonlarla farklı dekorasyonlar yaratılabiliyor. Otantik, şık, modern bir mekân için en doğru tercih kaplama tuğla ile işlenmiş duvarlardır..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir